Despre lucruri scrise în Ceruri…

Am citit recent o mică povestioară care m-a impresionat:

     Moses Mendelson, bunicul marelui compozitor german , era departe de a fi un bărbat chipeş.  Pe lângă faptul că era mic de statură , mai avea şi o cocoaşă grotescă.

     Într-o zi el se duse în vizită la un negustor din Hamburg care avea o fată încântătoare pe nume Frumtje. Moses se îndrăgosti nebuneşte de ea. Însa Frumtje simţea numai repulsie la vederea înfăţisării lui nefericite.

     Când veni timpul să plece, Moses îşi luă inima în dinţi şi urcă în camera ei pentru a putea vorbi cu ea încă o dată. Fata era o apariţie încântătoare, cerească, dar îl întrista profund pentru că refuza să se uite la el. După mai multe încercări de a închega o conversaţie, Moses întrebă timid: “Tu crezi în casătoriile care sunt sortite în Ceruri?”

     “Da”, răspunse ea, uitîndu-se în continuare în jos.”Dar tu?”

     “Şi eu cred”, spuse el. ”Vezi tu, în ceruri, la naşterea fiecărui băiat, Dumnezeu anunţă cu ce fată se va căsători el.  Când m-am născut eu, mi s-a arătat şi viitoarea mea soţie. Apoi, Dumnezeu a adăugat: “Dar soţia ta va fi cocoşată!”

     “In acel moment am strigat: “O, Doamne, o femeie cocoşată ar fi o tragedie. Te rog, Doamne, dă-mi mie cocoaşa şi lasă-i ei frumuseţea!”

     Apoi Frumtje s-a uitat drept în ochii lui şi sufletul ei a fost copleşit de niste amintiri care veneau de dincolo de vremuri. I-a întins mâna lui Mendelson, şi mai târziu a devenit soţia lui devotată.

holding-hands-black-and-white-tumblr-tumblr-m9h5zupj0g1rrf4jro1-1280

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s