This or That – Book Tag

Un suflet frumos de om m-a provocat să răspund câtorva întrebări care au legătură cu obiceiurile noastre literare. Mulţumesc Alinei Petruţa pentru tag-ul transmis. Din câte am înţeles eu e o leapşă sub formă de mini-interviu numită original “This or That Book Tag”, mi-e greu să descopăr acum de la cine a pornit dar uite că a ajuns şi la mine.

Mai jos găsiţi răspunsurile mele.

Preferi cititul în pat sau în alt loc?  Citesc de obicei în pat pentru că reuşesc să citesc abia seara, mai puţin peste zi.

Personajul principal feminin sau personajul pricipal masculin? Feminin, doar sunt o feministă 🙂 Lăsând gluma la o parte cred că rezonez mai bine cu personajele feminine, le înţeleg mai uşor motivele şi felul de a acţiona însă nu la modul superwoman, dacă vreau asta citesc cărţi motivaţionale sau biografiile unor femei de succes. Ce caut eu la un personaj e normalitatea pe care mi-o inspiră, senzaţia că aş putea fi chiar eu în locul lui.

Gustări dulci sau gustări sărate? Dacă e să ronţăi ceva atunci prefer sărat dar de obicei simt nevoia să beau câte ceva atunci când citesc.

Trilogii sau serii alcătuite din mai multe volume? Mi-e greu şi cu trilogiile:) d’apoi cu seriile mai “serioase”. Sunt câteva serii care mi-au tras cu ochiul dar sincer nu mă prea încumet.

Narațiune la persoana I sau la persoana a III-a ? La persoana I, e mai personală, ajunge mai uşor la suflet

Citire în cursul nopții sau în cursul dimineții? În cursul săptămnii reuşesc să citesc doar seara, recuperez oarecum în weekend când am timp şi peste zi.

Librărie sau bibliotecă? Librărie. Biblioteca am vizitat-o des în şcoală şi facultate. Acum prefer librăriile, fizice sau online 🙂

Cărți care îți provoacă râsul sau cărți care te fac să plângi? Nu ştiu cum se face că nu prea am citit cărţi care să-mi provoace râsul, în general caut cărţi mai profunde, care să-mi mângâie puţin sufletul, să-mi stimuleze curiozitatea şi să-mi dezvăluie realităţi mai puţin confortabile, dar nici chiar să izbucnesc în plâns.

Copertă albă sau copertă neagră? Dacă trebuie musai să aleg aş zice copertă albă deşi e mai greu de întreţinut după.

Roman psihologic sau roman de acțiune? Psihologic mai degrabă dar din când în când mai e nevoie şi de puţin adrenalină şi atunci schimb direcţia.

Pasez şi eu provocarea mai departe către : Books, Movies, Tea and Unicorns, Provocări pentru suflet, Hoaţa de cărţi, Ce citim, Bookcaffe

 

 

2 gânduri despre „This or That – Book Tag

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s